Franska fastan på m/s båtjobbet Dag 1

Franska fastan är en nytt koncept inom mat och hälsa. Ett program för att skapa en ny relation till maten och komma i form samt hitta sin trivselvikt.

Det lanseras av min kollega Tina Gloaguen och mig som en del i att vi också öppnat dietist och nutritionsmottagning på Skånegatan 97.

Jag befinner mig på mitt andra jobb på en båt där mitt jobb bland annat går ut på att laga mat till besättningen, alla har gått med på att testa Franska fastan tillsammans med mig så det här är ett litet hälsoprojekt med 4 deltagare. (Befälhavaren, Matros Axel, Matros Emelie och jag)

Frukost bestående av Kakaodrink (hög protein, låg fett och kolhydrat) citronvatten, gurkstavar och lite hibiskusiste.

Frukost dag 1, vi har helt enkelt skippat alla småfrallor, yoghurt, ägg och kaviar, leverpastej med smörgåsgurka, apelsinjuice, GAPS-shakes, ägg och bacon.. ja allt som man kan tänka sig vilja ha till frukost. För att inte tala om kefirgrädde med lingon som är min favorit… Lite kefir har smugit sig in i den här chokladdrycken eftersom jag i teorin tror att vi kommer att lyckas bättre om vi får i oss lite probiotika till denna ganska sterila måltid.

Målet är alltså för oss alla att komma i lite bättre form, gå ned några kg i vikt och för mig är målet såklart också att utvärdera programmet, hur det fungerar och vad som eventuellt kan justeras.

Följ den spännande utvecklingen på instagram #Franskafastan @dietistan.se

Lignaform från Skandiet, proteinfasta med lågt innehåll av fett och kolhydrater. Detta gör att man till sopporna och shakesen också kan och ska lägga till grönsaker till måltiderna.